Gott nytt år!


Det bästa med 2012 är den här lilla damen. Och då menar ja Wilma :)


Fullt hus

Idag kom FiskFarmor o farfar-Robert hit på en enkel "Jul", jag bjöd på min supergoda saffranskaka som jag bakade lite snabbt på morgonen. Efter fikat så delades paketen ut å Wilmas favorit blev denna stora röda taggboll. Till middag vart det en inte allt för julig fläskfilé, men det dög nog ändå. Tack för besöket Robban o Fiskis å tack för alla paket !


Mormorn rycker ut?!

Nu är Wilmas mormor hos oss i ett par dagar.
Idag besökte vi Söderköping för lite snabb shopping och sen tillbaka till Norrköping för lite långsammare shopping, det ska serveras vildsvin på nyår :)
Imorgon kommer Fiskfarmor och farfar-Robert, riktigt skönt att sliPpa köra bil till 08 med min rygg just nu. Enligt kiropraktorn så har jag en bristning i en disk i landryggen som om den går obehandlad kommerleda till diskbråck. Kul jul. Nu har jag förbud att lyfta saker tyngre än 10kg så Emma får kämpa rejält nu men hon är tuff och bär på trots att hon får ont i sina händer.


Fredag



Sittdel


Idag invigde vi sittdelen till vagnen. Wilma är ju så himmla nyfiken på allt och blir arg när hon måste ligga i vagnen när vi är ute och går.
Nu kan hon se ALLT och är jätte nöjd.


En helt vanlig tjej

Se här, ett bevis på att kvinnors kärlek till shopping är medfödd. Wilma älskar att shoppa. Hon har nog lärt sig att hon får nåt spännande varje gång.


BelleFant


En av Wilmas bästa julklappar.


Gnagare

Min största mardröm håller på att bli sann, Wilma har blivit en gnagare. Trots tappra försök att hålla henne vit å blå...
Skämt åsido, Wilma håller på att få sina första tänder. Man kan se två framtänder i underkäken nu, detta förklarar iaf all dregel å gnäll som vi fått stå ut med senaste tiden. Kul att lillskiten blir större men det känns som allt händer för fort, snart har hon fördubblat sin vikt sedan födseln. Nu är hon nog tyngre än Sigge. Julen är iaf över för detta år, det var trevligt trots att min ryggvärk tog bort en del av glädjen.


Ond jul.


Julen har vart riktigt trevlig, trotts att Daniel knappt kunnat vara med. Det är ett under att vi tog oss hit. Stackarn har sån ryggvärk så han skriker av smärta nästan varje steg han tar.
Önskar ja kunde göra nått för att få bort den smärtan. Men de funkar inte att blåsa, heller inte starka värktabletter.

Wilma har vart glad iallafall. Och massor av fina paket har hon fått. Men nu önskar hon sig en frisk pappa, hon vill ha ett trollspö och ta bort de onda.
Jag gav bort min lyckotjuga som ja hitta, men den hjälpte ej. Tomten!! Vart fan e du?


God Jul

Nu bär det av mot Eskilstuna å Väsby


Julkaos

Julvaka med oss, Emma har börjat bli förkyld och min rygg är kaputt. 2 besök hos ryggakuten denna vecka men nu är det värre än någonsin. Jag kan varken sitta, stå eller gå. Emma kämpar på med julklapparna, jag har inte slagit in någon av mina än


Kan själv!

Inte lätt att mata henne när hon rycker skeden ur handen på mig. Allt kladdande gör pappa lite frustrerad :)


Öronproppar?!


Lilla busungen gillar att väcka oss med ett tjut. Nu tjuter hon på nått konstigt sätt så de låter som batterierna tagit slut. Ett RIKTIGT irriterande ljud.





Mmm.. Fot...!!



Nya påhitt


Kan själv! Ibland så får man inte hålla i flaskan. Hon slår bort våra händer.


Kapten Krok

Idag fick W smaka på sin första majskrok, den var hyffsat uppskattad.
Verkade som konsistensen var mer omtyckt än smaken.


Hej Zzzzzzz....

Det har inte änns funnits tankar på bloggande just nu. Det är fullt upp här hemma.
Wilma har kommit in i nån period då man absolut inte vill sova. 10 min åt gången tycker hon räcker på dagarna. Resten av tiden ägnar hon åt att skrika. Hon skriker rätt ut o tycker att det är JÄTTE kul. Speciellt kl 5:30 på morgonen.
Man kan heller inte lämna henne ensam så mycket då hon vänder på sig hela tiden. Visst kan hon ligga på mage ett tag men då har vi problemet med hennes spyor. Det händer ganska ofta (varje gång), att hon doppar ansiktet i spyorna.
 
 
Idag slängde ja ner ungen i vagnen och gick till öppna förskolan. Vi var där i tre timmar så Wilma fick leka av sig med andra bebisar. Hon däcka ganska snabbt sen när overallen kom på.
 
Nu vill Wilma att jag ska sluta skriva. Hon verkar gilla uttrycket "skriva så de blöder", för hon har nu rivit sönder HELA min hand.

Swisch.....

Fy vad tiden går snabbt. Snart firar vi Wilmas första Jul.
Tänk när hon va så här liten. Här är hon fyra dagar gammal bara.


Våran jul

Blir lite trött på att folk inte vill förstå att vi inte kan vara borta två nätter. Hur många gånger man än säger de så kommer än en gång frågan.
För det första så klarar inte Sigge att vara ensam två nätter. Sen Wilma kom totalvägrar han. Så fort vi är borta för länge så äter han upp all mat, oavsett hur mycket vi lägger upp. O nej, vi har tyvärr ingen som kan mata honom.
För det andra så kniper Wilma när man är borta för länge. Och de flesta vet att vi redan kämpar med bajs. Vi vill ej utsätta henne för ännu en förstoppning. Gör ont i mig att bara tänka på senaste besöket på akuten.
För det tredje så har jag fått en släng av förslossningsdepression som även resulterar i panikångest. Jag klarar ingen form av stress just nu och får äta lungnande för att änns kunna ta hand om min dotter.

Så såhär ser julen ut för oss:
Den 24/12 självaste julafton åker vi härifrån på obestämd tid men så tidigt som det går. Först åker vi till min mamma som vi traditionellt alltid gör på julafton. Kvällen spenderas hos min pappa.
Dagen efter alltså den 25/12, så åker vi till Fiskfarmor. Åter igen på obestämd tid men så tidigt det går.
Sedan åker vi hem samma dag. Så om någon annan vill träffa oss så får ni besöka oss på de platser vi kommer att vara på. Det blir nog så mycket åkande ändå och jag hoppas att jag klarar denna jul.
Hoppas att folk har förståelse för att vi tyvärr måste vara lite egoistiska pga Wilmas och min hälsa.


Stora framsteg

Idag har lillskiten lärt sig vända sig från rygg till mage, dom lugna dagarna är nog förbi nu. Kändes riktigt kul att få se det hända, hon har försökt i några dagar nu men har nu lärt sig tekniken. Nu gör hon det om o om igen :)


BVC 4 månader

Gårdagen började med ett besök på BVC. Hon följer sin viktkurva även fast hon kräks, vi har vart oroliga för att hon inte går upp i vikt som hon ska. Vi fick även veta massa info om smakisar och introduktion för fast mat.
 
4 månader
 
  • Vikt 7130g
  • Längd 66,5cm
  • Huvud 42,1cm
  • Växer ur stl 68 just nu och är påväg in på stl 74 i vissa kläder.
  • Försöker att vända sig från rygg till mage. Finns inget intresse att vända sig från mage till rygg.
  • Har hittat sina fötter. Försöker att dra av strumporna, men det går inge bra för de sitter fast på klibbiga fötterna.
  • Greppar saker när man ger henne dom, och släpper dom för att man ska plocka upp dom och ge dom igen.
  • Skriker rätt ut när hon blir arg. ( Mammas temprament?).
  • Börjat med smakisar.
  • Sitter själv några sekunder.
  • Sover från ca kl 20-06 i sin egna säng. Vaknar sedan för mat och somnar om till 7:30 i vår säng.
  • Vaggan är nerplockad, nu sover hon i spjälsängen. (Benen fick inte plats längre).
  • Är totalt omöjlig att byta blöja på då hon vrider sig åt alla håll samt att hon ska dra i blöjan.
  • Börjat härmas mer och förstå, tex när man tar upp armarna så gör hon det samma.

Vi var även på Öppna förskolan, denna gång var det ett längre besök. Wilma tyckte det var kul och hittade nya kompisar. Hon låg och babblade med Vincent 6 månader. En liten heting :) Vi blev även bjudna på dockteater, vilket Daniel uppskattade mest.
 
Avslutar med en bild av många bilder. Idag var ungen omöjlig att ta en endaste BRA bild på.
 
 På sista bilden ser man nya favvo leksaken, som vi letat ihjäl oss efter.
 
Pözz O Kjaaaam ( Haha fett gay)
 
 
 
 

Zzzz...

För trött för att tänka. Dagens äventyr skrivs om imorrn när hjärnan är mindre efterbliven.


Lucia

Glad Lucia!
Idag har vi haft en trött och gnällig Wilma här hemma, som absolut inte vill någonting. Jättekul :(
Imorgon är det dags för BVC igen och 4månaders kontroll.


Luciafika med VWmaffian

Idag har vi haft Maffians årliga Luciafik, det var kul att ha med sig Wilma. Den saffranskaka jag bakat var iaf uppskattad, tänk om dom visste att det var en "shake'n'bake :)


Det går frammåt...


Poser




Smakisar


Idag provade vi potatis och majs. Det var lite populärare än gröt iallafall.


Wilma aka pruttis


Vår glada lilla fis :) sätter ej en stämpel på denna bild ifall någon i familjen vill ha den.


4 Månader

Grattis Wilmis!!
Idag blir Wilma 4 månader. Tiden går riktigt fort nu.
Idag fick vi tillome se ett försök till krypning eller vad man nu ska kalla det. Rumpan upp i vädret och och sen kom nån slags spark med benet :)
Har en känsla av att hon kommer överraska oss med ganska mycket o de gäller inte bara de underbart skärande tonerna hon tar till rätt som det är.
 
 
 
 
 Ignorera smutset vid halsen :) (Grötfläck)
 
 
 
 
 
 
 

Borsten Torsten o Appstrulet

Wilma tränar på tandborstning
 
Den app som vi använder för att blogga har buggat ur, nu går den ej att starta på
våra telefoner. Därför kanske uppdateringarna blir aningen glesare ett tag till appen fungerar igen.
//D
 

Kräk och gos


Här hemma har vi lite bekymmer med kräk igen. Har tappat räkningen hur många ombyten de blir per dag för både mig och Wilma.
Vet inte om de kan vara nått med magmunnen eller om hon är allergisk mot nån mat. Hon spyr inte som en normal bebis iallafall.
Hennes mage är ett mysterium.

Hon blir iallafall sötare för varje dag. Nu har hon börjat pussas, eller slämmas/suga på mammas haka eller kind. Jätte gosig och glad är hon, trots att hon inte mår så bra.


Dagens Wilma




Jobbångest

Det känns aldrig kul att åka hemifrån å lämna det man älskar mest, tur är att man då och då får bilder som gör arbetsdagen lättare att härda ut.


Mums



4 December


Wilma i sin finaste pyjamas.
Hon är jätte snabb o ser ut att ha en mega fot :)



Träning


Idag har vi tränat på att vända sig. Med en liten putt på ena benet så vänder hon dig från rygg till mage.
Hon kommer garanterat att klara det själv den här veckan.
Annars har vi haft en gnäll dag, Wilma vill absolut ingenting. Och de lilla hon äter kommer upp direkt.
Längtar tills vi börjar me riktig mat, då kanske vi slipper lite spya :)


Julkänsla

Det är riktigt kul nu. Det är Wilmas första allt möjligt. Första snön, första första advent, första julen.
Mina tomtar som legat gömda i en låda i några år är äntligen framme. Vi har massa julmys här hemma. Jag har tillomed gjort en egen adventsljusstake!
Wilma ska få en riktig jul, även om hon inte fattar nått ännu. Men de här ska bli hennes bästa jul i år.


Tuggfisk

Wilma provsmakar sin nya tuggring, Nemo.


RSS 2.0